Showbiz
0

Tinka dobila dozvolu stalnog boravka u Omanu

Sarajevo-x.com
Tinka Milinović je ove sedmice otputovala u Oman gdje će joj biti dodjeljena dozvola stalnog boravka. Status stranca sa dozvolom stalnog boravka i rada u ovoj državi odobrava se rijetkim strancima koji su doprinijeli međunarodnoj afirmaciji njihove zemlje za koje tamošnje vlasti ocjene da su dragocijeni za razvoj omanske ekonomije, kulture, nauke, ekologije…

"Oman je zemlja u nevjerovatnoj ekonomskoj ekspanziji. U posljednje vrijeme sam tamo često boravila i radila. Sticajem okolnosti, povezala sam nekolicinu zainteresiranih evropskih investitora sa tamošnjim biznismenima. Ti su kontakti već rezultirali konkretnim ulaganjima u turističke projekte u Sultanatu, a meni je nakon toga ponuđena dozvola za stalni boravak u ovoj prelijepoj i bogatoj zemlji. Zahvalna sam na ovom prekrasnom iskustvu gdje su političke i poslovne snage Omana prepoznale moje menadžerske i consulting vještine povezivanja ulagača iz Evrope i Omana, zbog države Oman kao jedne od trenutno najatraktivnijih turističkih lokacija Bliskog istoka", kaže Milinović.

Dodjela stalnog boravka, nije jedini gest koji pokazuje koliko u ovom sultanatu cijene rad Tinke Milinović. Sultan i porodica nedavno su joj u znak zahvalnosti uručili ukrasnu sablju, što je čast koju dobivaju samo rijetki i odabrani.