Showbiz
30

Tinejdžerska zvijezda Terminatora danas izgleda neprepoznatljivo

Klix.ba
Edward Furlong je nakon uloge u Terminatoru 2 postao prava tinejdžerska zvijezda, ali su se od te 1991. godine stvari značajno promijenile.

To najbolje ilustruju posljednje fotografije na kojima je snimljen u Los Angelesu. Na njima nema ni traga veselom i zdravom licu Johna Connora, čiji je lik utjelovio.

Danas 39-godišnji Furlong ima višak kilograma i velike podočnjake, a prljava odjeća u kojoj je fotografisan i neuredna kosa ne odaju dojam da je nekada bio zvijezda. Zapravo, iza njega je višegodišnja borba sa alkoholizmom i ovisnošću o drogama, a iako je nastavio raditi u svijetu showbiza, nikada nije ponovio uspjeh kao sa Terminatorom 2.

Na sudu 2013. godine (Foto: Arhiv/AFP)
Na sudu 2013. godine (Foto: Arhiv/AFP)

U jednom intervjuu za magazin People 2012. godine kazao je: "Bio sam ovisnik o heroinu i kokainu. Bilo je zaista strašno. Više i ne razmišljam o zabavi. To mi sada djeluje samotnjački, izlasci u klubove i drogiranje. Imam noćne more zbog droge".

Furlong u Terminatoru 2
Furlong u Terminatoru 2

Furlong je 61 dan proveo iza zatvorskih rešetaka, a 2013. je bio na odvikavanju od droge.

Furlong 1991. godine
Furlong 1991. godine

Njegova bivša supruga Rachael Kneeland tražila je zabranu pristupa jer je svojevremeno tukao, a nasilan je bio i prema Monici Keen. Sa Rachael ima 10-godišnjeg sina Ethana.