Showbiz
0

Tijelo Anne Nicole Smith prebačeno na Bahame radi sahrane

FENA
Tijelo Anne Nicole Smith u petak ujutro prebačeno je privatnim avionom na Bahame, gdje će bit i ukopano nekoliko sati kasnije, saopćio je advokat koji je dobio nadležnost nad njenim posmrtnim postacima nakon sedmica pravnog natezanja.

Sahrana, međutim, ne bi mogla biti kraj priče: njena otuđena majka Virgie Arthur vjerovatno će pokušati da prebaci tijelo s Bahama, saopćio je njen advokat Tom Pirtle. On nije pružio detalje o eventualnoj pravnoj akciji, javio je AP.

"Nismo tačno sigurni u kakvom, obliku će to biti", izjavio je Pirtle u telefonskom razgovoru, samo nekoliko sati nakon što je izjavio kako je Arthur odlučila da povuče svoje pravne zahtjeve pred sudovima u Floridi.

U petak je policija ispratila kovčeg prije zore iz ureda medicinskog istražitelja oblasti Broward na Međunarodni aerodrom Miami na put ka prijestonici Bahama, Nassauu, saopćio je Richard Milstein, od suda imenovani advokat za Smithovu petomjesečnu kćerku Dannielynn.

Ceremonija bi se trebala obaviti kasnije tokom dana u baptističkoj crkvi Mount Horeb u Nassauu, a sahrana će se obaviti na groblju Lakeview Memorial Gardens, navodi Milstein u saopćenju koje je objavila firma za odnose s javnošću. Oba događaja bit će zatvorena za javnost.