Zbog silnog bogatstva
1

Thompson na udaru Poreske uprave

SRNA
Marko Perković Thompson
Marko Perković Thompson
Kontroverzni hrvatski pjevač Marko Perković Thompson zbog silnog bogatstva koje nije srazmjerno njegovim primanjima našao se na udaru Poreske uprave čijim je službenicima objasnio da je novac posudio od prijatelja iz Argentine.

Thompson je u zagrebačkoj Poreskoj upravi bio tokom ovog mjeseca gdje je objašnjavao odakle mu sva pokretna i nepokretna imovina i da li je platio porez, javljaju hrvatski mediji.

Pjevač je 2009. godine u Zagrebu kupio penthaus koji je, navodno, platio 1,3 milion eura. 

Marko Perković Thompson svjedočiće i na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i samom HDZ-u slučaju "Fimi medija" jer su on i drugi pjevači na ruke dobijali novac koji je dolazio iz crnog fonda HDZ-a, nakon što je izvučen iz državnih preduzeća.

Thompson je na spisku od 3.000 osoba koje je Poreska uprava stavila na popis ljudi kod kojih je očigledan nesklad između primanja i imovine. Među tim osobama ima dosta poznatih imena sa estrade kao što su Gibonni, Jelena Rozga, Maja Šuput.

U Ministarstvu finansija obrazlažu da Poreska uprava svakodnevno provodi postupke utvrđivanja nesrazmjera između stečene imovine i izvora sredstava.

"Kontinuirano se prate promjene imovinskog stanja poreskih obveznika, bez obzira na djelatnost koju obavljaju i bez obzira da li je riječ o licima iz javnog života ili o poreskim obveznicima koji nisu poznati široj javnosti. Iz navedenog proizlazi da u poreskim postupcima ne postoje `nedodirljivi`", kažu u Ministarstvu.