Traume sa početka karijere
0

Thandie Newton progovorila o zlostavljanju u Hollywoodu

Klix.ba
Glumica Thandie Newton pridružila se jučer građanima Londona u protestu povodom globalne kampanje protiv nasilja nad ženama pod nazivom "Jedna milijarda ustaje".

"Jedna milijarda ustaje" kampanja je koja je imala za cilj upozoriti na nasilje nad ženama širom svijeta i podići svijest o ovom problemu.

Newton je priznala da je i sama bila žrtva zlostavljanja kada je bila djevojka. Supruga filmskog producenta Olivera Parkera priznala je kako je bila zlostavljana kao tinejdžerka. Zlostavljali su je oni koji su joj zapravo trebali pružiti podršku na početku karijere.

U izjavi za CNN glumica je kazala kako je sa 16 godina bila prisiljena raditi stvari koje nije trebala i željela.

"Bilo je odvratno, iskorištavali su me, ali nisam znala kako bih reagovala, jer se radilo o 'profesionalnom' okruženju", kazala je glumica.

Rekla je da je u prostoriji bilo nekoliko ljudi, među kojima i jedna žena. Ispričala je da je jedan reditelj, čije ime nije navela, zatražio od nje da sjedne na stolicu i prebaci noge preko naslonjača, dok ju je kamera snimala.

Neimenovani reditelj je, posvjedočila je Newton, tražio od nje da se dodiruje zamišljajući lik momka u kojeg je zaljubljena. Kasnije je, tvrdi glumica, reditelj ovaj video pokazivao na raznim zabavama ljudima iz filmske industrije u Hollywoodu.