Za dvije sedmice
0

Tevezu prijeti nova saobraćajna kazna

Totalsport
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Argentinskom nogometnom reprezentativcu u redovima Manchester Cityja Carlosu Tevezu prijeti nova saobraćajna kazna, pišu engleski mediji.

Iako nije tačno poznato o čemu se radi, Tevez je bio sudionik saobraćajnog prekršaja u Crewu, pa je stoga njegov advokatski tim uložio molbu kako bi njegova sva tri zasebna saobraćajna prekršaja bila objedinjena i kako bi bila izrečena jedna presuda. Do toga bi trebalo doći za dvije sedmice.

Podsjećamo, Tevez je uhvaćen u prebrzoj vožnji 28. marta kada je igrao za Cityjeve rezerve protiv Morecabovih rezervi. Tada pri zaustavljanju policije nije imao potrebne dokumente za identifikaciju, što donosi šest kaznenih bodova.

Petnaestog ovog mjeseca njegov Porsche Panamera zapljenjen je u Manchesteru budući da nije mogao predočiti vozačku dozvolu za područje Velike Britanije, a dva odvojena incidenta u kombinaciji su prouzrokovala izricanje zabrane vožnje.

Kao vlasniku vozačke dozvole u Argentini, Tevezu je dozvoljeno voziti u Velikoj Britaniji prvih 12 mjeseci boravka, ali nakon toga je potrebno zatražiti provizornu licencu i položiti teoretski i praktični dio testa po britanskim pravilima.

U Engleskoj je Tevez od 2006. godine kada je igrao za West Ham, da bi kasnije preko Manchester Uniteda stigao u City na ljeto 2009. godine.