Showbiz
0

Tevez osuđen na 250 sati društveno korisnog rada

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Sud u Macclesfieldu osudio je nogometaša Manchester Cityja Carlosa Teveza na 250 sati društveno korisnog rada zbog upravljanja vozilom tokom zabrane i zbog vožnje neosiguranog automobila.

Argentinac je priznao krivicu, a osim spomenute sankcije, ostao je bez vozačke dozvole na dodatnih šest mjeseci, te mora platiti 1.000 funti kazne. S obzirom da je za navedene prekršaje moguća i kazna zatvora, može se reći da je Tevez dobro prošao.

Kontroverzni Argentinac je u januaru ostao na šest mjeseci bez vozačke dozvole jer se nije pojavio na saslušanjima niti je ponudio informacije o ranijim saobraćajnim prekršajima. Branio se tvrdnjom da nije razumio riječ ''constabulary'' (policija) na službenim pozivima koje je dobivao!? Sud nije imao milosti za takvo objašnjenje i zabranio mu je upravljanje vozilima na šest mjeseci, ali 29-godišnjeg napadača to nije nimalo omelo. Prošli mjesec je uhapšen u blizini svoga doma u Alderley Edgeu jer je upravljao automobilom uprkos zabrani. Završio je u pritvoru, a pušten je nakon plaćanja kaucije.

Tevezov advokat Gwyn Lewis rekao je da je malo vjerojatno da će njegov klijent ponoviti istu grešku i zatražio da bude kažnjen društveno korisnim radom što je sutkinja Elizabeth Depares i usvojila.