Showbiz
0

Sylvester Stallone osuđen za unošenje nelegalnih supstanci u Australiju

Sarajevo-x.com
Sylvester Stallone; Foto: Reuters
Sylvester Stallone; Foto: Reuters
Holivudska zvijezda Sylvester Stallone osuđen je zbog unošenja zabranjenog hormona rasta u Australiju, izvještava BBC. Slavnom glumcu je određena novčana kazna i plaćanje troškova sudskog postupka.

Sudija u australijskoj državi New South Wales odredio je Stalloneu kaznu od 13.000 australijskih dolara (oko 8.000 eura), javlja BBC.

Zvijezda filmova "Rocky" i "Rambo", Sylvester Stallone, koji nije bio prisutan na čitanju presude, ranije se izjasnio krivim po tačkama optužnice.

Protiv ovog slavnog glumca je podignuta optužnica u februaru ove godine zbog posjedovanja hormona rasta Jintropina, koji je pronađen u njegovom prtljagu kada je putovao u Sidney radi promotivne turneje.

Carinska pretraga njegovog prtljaga na aerodromu u Sidneyju je otkrila 48 bočica ove supstance, koju Australija tretira kao nedozvoljenu supstancu.

Sudija je izjavio kako je Stallone kažnjen zbog unošenja Jintropina u zemlju bez validnog recepta. Sudija je također kaznio glumca zbog toga što nije prijavio carini da unosi u Australiju drugu drogu, testosteron, iako je za nju imao propisan recept.

Stallone je bacio četiri bočice testosterona sa hotelskog prozora, kada su službenici carine došli u pretres u njegove sobe, tri dana nakon što je stigao u Australiju. Sudija je izjavio kako vjeruje da su Jintropin i testosteron ovom slavnom glumcu služili za vlastitu upotrebu.