Showbiz
23

Supruga Robina Williamsa: Živjeli smo noćnu moru, ne krivim ga što se ubio

Klix.ba
Komičar Robin Williams imao je zdravstvenih problema zbog kojih bi preminuo za tri godine da nije sam okončao svoj život, rekla je njegova udovica Susan Williams.
Susan i Robin Williams (Foto: EPA)
Susan i Robin Williams (Foto: EPA)

U prvom intervjuuu nakon samoubistva glumca u augustu, Susan je rekla da se njen muž "raspadao pred njenim očima" sedmicima prije smrti.

"Živjeli smo noćnu moru", kazala je za ABC-jev show "Good Morning America". Williamsu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest i imao je znake demencije s Levi tijelima. Ovo stanje uzrokuju depoi abnormalnih proteina zvanih Levi tijela koji se nalaze unutar moždanih ćelija, što ometa normalan rad mozga.

Imao je problema s pamćenjem, procjenom, pokretima, koncetracijom i vidom.

"Mogao je živjeti još možda tri godine s tom dijagnozom i to bi bile teške godine. Vjerovatno bi ih proveo zatvoren u bolnici", kazala je Susan.

Istakla je kako je Robin bio potpuno trijezan i čist u trenutku samoubistva, ali se borio s depresijom i anksioznosti. Tijelo mu se znalo ukočiti, osjećao se slabo i gubio sposobnost govora.

"U jednom trenu je potpuno lucidan, a u narednih pet minuta govori nešto sasvim nepovezano. Bio je najhrabriji čovjek kojeg sam znala, ali više nije mogao, bio je potpuno slomljen", prisjetila se.

Kazala je kako ga ne krivi za samoubistvo jer je to bio njegov način vraćanja kontrole nad svojim životom.

"Bilo je tu mnogo razloga. Mnogo sam razmišljala o tome, kao i o čemu je on razmišljao kada je to učinio. Ne krivim ga", kazala je.

Najpoznatiji američki komičar i glumac izvršio je samoubistvo u 63. godini.