Nakon što je zatražila razvod
0

Supruga Kobea Bryanta dobit će 75 miliona dolara?

Totalsport
Kobe Bryant (Foto: AFP)
Kobe Bryant (Foto: AFP)
Američki mediji bave se raspodjelom bogatstva porodice Bryant, nakon što je supruga igrača LA Lakersa i jednog najboljih košarkaša NBA lige Kobea Bryanta podnijela zahtjev za rastavom.

Zahtjev za razvodom predala je gospođa Bryant, navevši kao razlog ''nepremostive razlike''. No, kako je izvijestio TMZ, pravi razlog krije se u Bryantovoj nevjeri, koju Vanessa Bryant, kao vjerna supruga više nije željela tolerirati. Bila je uz supruga kada je prije osam godina on bio optužen za seksualno napastovanje žene u Coloradu.

Par se tada zajedno pojavio na konferenciji za novinare, a Vanessa je pružila podršku suprugu koji je priznao preljub. Optužbe protiv slavnog košarkaša na kraju su odbačene. Prema nekim glasinama, informacije o Bryantovoj nevjeri ''procurile'' su od drugih NBA supruga, ali uvijek ostaje pitanje koliko u takvim pričama ima istine, a koliko su u pitanju neprovjereni tračevi.

Bilo kako bilo, par nije imao predbračni ugovor, a u braku je bio duže od 10 godina.

Prema kalifornijskom zakonu, bračna imovina dijeli se po principu 50-50. TMZ je bogatstvo porodice Bryant, u nekretninama, dionicama i gotovini procijenio na 150 miliona dolara, iako mnogi vjeruju kako je riječ o puno većem bogatsvu. Prema toj procjeni, Bryantovoj dosadašnjoj supruzi bi pripalo oko 75 miliona dolara.

Par ima dvije kćerke, osmogodišnju Nataliju i petogodišnju Giannu.