Bizarni zahtjev
0

Suprug 94-godišnje Zse Zse Gabor želi bebu

Sarajevo-x.com
Frederic von Anhalt (Foto: AFP)
Frederic von Anhalt (Foto: AFP)
Brojne polemike pokrenuo je 67-godišnji suprug nekadašnje glumice Zse Zse Gabor (94), rekavši da želi dobiti dijete sa surogat majkom.

Princ Frederic von Anhalt deveti je suprug bivše zvijezde, posjetio je ove sedmice kliniku u Beverly Hillsu i dao spermu i krv na analizu.

On se nada da će pronaći surogat majku koja će roditi dijete njemu i Gabor koristeći donirana jajašca. Anhalt je objasnio kako su on i supruga oduvijek željeli bebu te da su o toj temi razgovarali i nakon što je Gabor u januaru djelimično amputirana noga.

"Razgovarali smo o tome i prisjetili se kako smo oduvijek željeli bebu, ali da je sada prekasno. Ipak, rekao sam joj: Možda nije prekasno", ispričao je Anhalt za AFP, dodajući da će cijeli proces koštati oko 100.000 dolara.

"Moja supruga je trenutno u lošoj formi. Ne znam koliko će još biti uz mene. Volio bih da vidim našu bebu, da je čujem kako plače, da je mazim po kosi", kazao je starac.

"Ako ona umre prije mene onda nemam za šta živjeti", dodao je.

Jedino dijete glumice mađarskih korijena, kćerka Francesca Hilton, koju je dobila u braku sa Conradom Hiltonom, izdala je saopštenje u kojem Anhaltove želje naziva samo pukim pokušajem pridobijanja publiciteta na temelju onoga što je stvorila njena majka.