Showbiz
6

Sumnja se da je bilo 13 žrtava: Bill Cosby na optužbe za silovanje odgovara šutnjom

Klix.ba
Komičar Bill Cosby pod pritiskom je ovih dana zbog 13 optužbi za silovanje. Nekadašnja zvijezda Cosby Showa na sva pitanja odgovara šutnjom.

Prije nekoliko dana u medijima je osvanula priča Barbare Bowman koja je kazala kako ju je Bill silovao kada je imala samo 17 godina i da je o tome šutjela 30 godina. U intervjuu za CNN kazala je kako je Bill počeo zlostavljati 1985. godine. Kako je rekla, držao je pod kontrolom, plaćao joj troškove i koristio to da manipuliše njome.

"Plašila sam se svog agenta, plašila sam se Billa i pomirila sam se s takvim životom. Niko mi nije pomogao tada. Ni moj agent. Vrištala sam u hotelu kada me je odvukao u svoju sobu, bacio na krevet i pokušao ponovo silovati. Grebala sam ga i odustao je, te me je poslao kući. Svi su mislili da izmišljam, da sam željna slave. Na kraju sam i sama mislila kako je to sve proizvod moje mašte. Sada znam da nije", rekla je Bowman.

Ovo nije prva optužba na račun slavnog glumca. Prije devet godina Bill je optužen za seksualno uznemiravanje Andree Constand i tada je priznao.

"Ne kažem da je pogrešno ono što sam uradio, ali izvinjavam se svojoj ljubljenoj supruzi koja je stajala uz mene sve ove godine i izvinjavam se za svaku bol koju sam joj nanio", rekao je Cosby tada.

Optužbe su dobile odjeka nakon što ga je komičar Hannibal Buress prozvao silovateljom javno.