"Slučaj Irma Nici"
0

Sud u SAD-u odbacio Beckhamovu tužbu

Sarajevo-x.com
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Nakon višemjesečne pravne bitke sud u Los Angelesu odbio je tužbu Davida Beckhama protiv magazina In Touch, koji je objavio da je nogometaš imao seksualne odnose s bivšom prostitutkom Irmom Nici.

Beckham je prošle godine podnio tužbu protiv američkog magazina, odnosno njihovog izdavača Bauer Publishing Company LP. Naveo je kako je magazina In Touch objavom da je on imao seksualne odnose s Irmom Nici nanio štetu njemu i njegovoj porodici.

Nogometaš je protiv magazina tužbu podnio u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj.

U pisanoj izjavi Beckham je istakao kako nikada nije sreo Irmu Nici, djevojku bosanskih korijena, te kako nikada nije imao seks s njom.

No, sud u Los Angelesu odbacio je njegovu tužbu.

Naime, izdavači magazina na sudu su se branili time što, kako su naveli, u tekstu nije napisano ništa više do informacije za koje je novinar vjerovao da su istinite, te da je tekst baziran na ispovijesti Irme Nici, i da je njene riječi potvrdilo još nekoliko izvora.

Sudija je, kako je objavio Radar Online, na ročištu istakao da objavljeni tekst spada pod "javni interesa" zbog Beckhamovog statusa slavne osobe. Također, sudija je istakao da Beckham i njegovi advokati nisu uspjeli dokazati da je kompanija imala namjeru da mu nanese štetu.

Glasnogovornik nogometaša već je najavio da će se žaliti na odluku suda.

"Izdavač i magazin In Touch nisu ponudili niti jedan dokaz koji bi išao u prilog tome da je priča koju su objavili istinita. U Njemačkoj, gdje se ovaj proces također vodi, odluke suda su na našoj strani i čekamo izricanje štete koju će izdavač, odnosno magazin morati platiti. No, ovdje u Americi sud traži da dokažemo da je magazin imao namjeru da nanese štetu porodici Beckham. Svi znaju da je objavljena priča neistinita i mi ćemo nastaviti borbu, te se žaliti na ovu odluku!"