Svađa u "Američkom idolu"
0

Steven Tyler: Optužbe ne stoje, nisam rasista

Klix.ba
Da li ste čuli za osobu koja izgleda poput neuspjelog pokušaja u fabrici da naprave barbiku, a zove se Nicki Minaj, to ne znamo, ali ste za Stevena Tylera sigurno čuli. Upravo njih dvoje su se posvađali tokom jedne od emisija "Američkog idola", a Steven se čak našao u nezavidnoj situaciji jer ga je Minaj optužila za rasizam.

Steven se izvinio Minaj jer je kritikovao mogućnost da ona postane jedan od sudija u showu "Američki idol", ali je odbio da se izvini za njene navode kako je rasist, jer smatra da takvo nešto niti je rekao, niti ima potrebe da sada negira.

Naime, bivši sudac u showu Taylor je ranije ove sedmice kazao kako Minaj nema potrebne kvalifikacije, odnosno muzičko znanje i talent da bi bila član žirija u showu, dodavši u šali da bi ona i Boba Dylana diskvalifikovala.

Minaj se našla veoma uvrijeđenom pa ja na Twitteru objavila niz komentara rekavši kako ju je Tyler kritikovao prije nego što je i emitovana prva emisija u kojoj je ona sudija.

"Razumijem da neko hoće zadržati svoj posao, ali neka to raščisti s producentima. Ništa vam nisam učinila. A to što ste pretpostavili da ja ne bih voljela Boba Dylana, to je rasistički komentar. Zašto? Zato što sam crnkinja? Reperica? Ili Šta? Ma j*** se i brini o sebi", uzvratila je Minaj.

Na sve to pjevač Aerosmitha je kazao kako se izvinjava ako ju je povrijedio, ali da nije rasista i da njen komentar nije na mjestu.