U sklopu kontroverznog plana
18

Steven Seagal trenira školske stražare u Arizoni

Klix.ba
Steven Seagal (Foto: AFP)
Steven Seagal (Foto: AFP)
Američki glumac Steven Seagal je počeo trenirati volontere u američkoj saveznoj državi Arizoni, kao dio kontroverznog plana čiji je cilj da se naoružani stražari koriste za zaštitu školske djece u slučaju incidenata.

Glumca je unajmio Joe Arpaio, jedan od šerifa u Arizoni. Seagalov posao je da nauči stražare kako da patroliraju i čuvaju škole. Na ovu ideju su došli nakon pucnjave u Newtownu u decembru prošle godine.

Tokom treninga u školi Fountain Hills, koja se nalazi u predgrađu Phoenixa, Steven Seagal će 48 volontera naučiti razne tehnike i strategije koje im mogu pomoći u budućem poslu, prenosi Reuters.

"Tu sam došao da te momke naučim borilačkim vještinama i kako da koriste vatreno oružje. Želim ih naučiti kako da brzo i efikasno reaguju na svaku prijeteću situaciju kako bi zaštitili našu djecu", kazao je Seagal, koji je i sam majstor borilačkih vještina.

Arpaio je na čelu organizacije od 3.450 civila koji bez finansijske nadoknade već godinama pomažu lokalnim policijskim snagama tako što zaustavljaju pijane vozače, prate ilegalne useljenike i osobe koje duguju alimentaciju.