U haljini staroj 27 godina
0

Štedljiva britanska princeza

FENA
Britanska princeza Ana na subotnjem je vjenčanju lady Rose Windsor i Georgea Gilmana u londonskoj Queen's Chapel, odjenula istu, neznatno prepravljenu haljinu, koju je nosila prije 27 godina na vjenčanju lady Diane Spencer i princa Charlesa.

Riječ je o bijeloj haljini sa žutim cvjetnim uzorkom koju je 57-ogodišnja princeza Ana odjenula 1981. Lady Rose (28), najmlađe je dijete vojvode od Gloucestera koji je u rodu s kraljicom Elizabetom. Vjenčanje je bilo vrlo tradicionalno, a mlada je nosila tijaru koja je pripadala kraljici Mary. Vjenčanju je, među ostalima, prisustvovala Kate Middleton, no bez svojeg mladića, princa Williama.

Princeza Ana poznata je po štedljivosti i prepravkama starih odjevnih predmeta. Naprimjer, tamnoplavu haljinu iz 1999. izvukla je iz zaborava nakon 23 godine, a prvi ju je put odjenula tijekom posjeta Berlinu 1976. Kad su je jednom novinari upitali koji je razlog njezinoj štedljivosti, odgovorila im je kako je tako odgojena te da su je roditelji naučili da ne bude rasipna.

Bez obzira radi li se o škrtosti, štedljivosti ili nečem trećem, svi se slažu slažu u jednom: i nakon 27 godina, u svojoj 57., princeza Ana može odjenuti haljinu koju je nosila s trideset, a haljina joj pritom odlično pristaje, čime se rijetko ko može pohvaliti.