Showbiz
0

"Spajsica" Mel B provest će Božić sa ratnim zločincem

Klix.ba
Nekadašnja članica pop grupe Spice Girls, Mel B, planira proslaviti Božić sa kontroverznim istočnoafričkim diktatorom, Paulom Kagameom, kojeg Ujedinjene nacije terete za organizovanje krvavog ustanka.

Mel B je izjavila kako je prihvatila poziv predsjednika Ruande, Kagamea, da, sa svoje troje djece, provede Božić u njegovoj palači.

Pjevačica, čije je pravo ime Melanie Brown, trenutno živi u Las Vegasu sa suprugom Stephenom Belafonteom i troje djece. Kaže da su joj poziv uputila Kagameova djeca, Ivan i Ange, koji su joj prijatelji iz New Yorka.

Kagame vlada Ruandom od 1999. godine, a prijeti mu suđenje za ratne zločine zbog naoružavanja pobunjeničkih grupa odgovornih za pokolje u Demokratskoj Republici Kongo.

Kagame je sebi zadao misiju da stvori bliske veze sa zapadnim vođama, koje naziva prijateljima.

“Planirali smo nevjerovatno putovanje, a odsjedamo kod predsjednika Paula Kagamea. Njegovog sina i kćerku poznajem, jer žive u New Yorku i divne su osobe. Pitala sam djecu žele li ići u Afriku vidjeti lavove, tigrove i medvjede ili ostati kući i gledati TV čitav dan”, izjavila je Mel B za Mirror.