Tajna seks ikone prošlog stoljeća
34

Šokantno otkriće: Marilyn Monroe je voljela samo žene?

Klix.ba
Kada su se prije 50 godina pojavili naslovi o smrti Marilyn Monroe, najvećeg seks simbola tog vremena, novine su bile ispunjene njenom najpoznatijom fotografijom, onom iz filma "Sedam godina vjernosti".

Na toj fotografiji se može vidjeti Marilyn kako stoji na trotoaru u New Yorku dok joj vjetar diže suknju.

Ta fotografija je zapalila maštu miliona muškaraca širom svijeta, a Monroe je nakon toga postala najveći seks simbol i najpoželjnija žena na svijetu. U tome leži i najveća ironija.

Naime, Monroe nije bila onakva kakvom ju je ta fotografija predstavljala. Iako se udavala i razvodila tri puta, ona je imala sklonost prema ženama. Za vrijeme svog života je priznala da je imala seksualne odnose sa glumicama Joan Crawford, Barbarom Stanwyck, Marlene Ditrich i Elizabeth Taylor, kao i sa svojim učiteljicama glume Natashom Lytess i Paulom Strasberg.

Michelle Morgan u svojoj biografiji otkriva: "Donijela sam Marilyn nekoliko ruža. Prošla je pored tjelohranitelja i uzela ih od mene. Onda je uradila nešto posve neočekivano. Primakla mi se i poljubila me u usta. Ipak, poljubac nije bio erotičan. Bila je to vrsta nježnog i nevinog poljupca, kao kada vas poljubi malo dijete. Otišla sam kući zapanjena.

Nakon njene smrti sam se srela sa Jeanom Negulescom, koji je režirao njen film 'Kako se udati za milionera'. Rekao mi je da misli da ju je mogao spasiti da su se sreli ranije.

'Znaš šta nije bilo u redu s njom? Cijelo njeno postojanje se svodilo na potragu za identitetom. Njen seksualni identitet je bio potpuna laž. Jednom mi je rekla da nikada sa muškarcem nije doživjela orgazam'", rekao mi je Negulesco.

Glumica Celeste Holm, koja je glumila s njom u filmu "All About Eve", mi je rekla da su seksualni problemi Marilyn Monroe ukorijenjeni u njeno traumtično djetinjstvo.

Monroe je patila i od endometrioze, ginekološkog poremećaja koji je izazivao veliku bol u karlici, jake grčeve i bolne periode. Zbog toga su njeni seksualni odnosi bili teški i neugodni.

"Zbog toga Marilyn nikada nije uživala u seksu sa muškarcima", kazala je Holm, a prenosi Daily Mail.