Showbiz
0

Sofia Vergara pokreće web-stranicu

Sarajevo-x.com
Sofia Vergara, zvijezda serijala Modern Family je nakon planetarnog uspjeha bila nominovana za Emmy i dobila je nagradu za najbolju sporednu glumicu.

Njen najnoviji projekt je pokretanje web-stranice o zdravlju, zajedno sa meksičko-američkom bokserskom legendom Oscarom de la Hoyom.

Stranica će biti dostupna od 2012. i zvat će se SuperVida.com. Vergara je rekla da će prvenstvena uloga ove stranice biti da daje savjete i obrazuje latinoameričke porodice o zdravstvenom osiguranju i brizi za zdravlje. Ona je tom prilikom dodala da u Sjedinjenim Američkim Državama ima 50 miliona Latinoamerikanaca koji imaju slabije zdravstveno osiguranje. Njena web-stranica će biti prvi izvor koji će pružati direktnu pomoć latinoameričkim porodicama.

Vergara na svoju listu titula može dodati i to da je filantrop jer je imenovana za zamjenicu predsjedavajućeg BeLive događaja koji skuplja novac za četiri kolumbijske nevladine organizacije.

Sofia Vergara je otvorila posao i u modnoj industriji jer je nedugo nakon osvajanja nagrada sa serjiom Modern Family, pokrenula i odijevnu liniju za Kmart.