Nakon duhovnog prosvjetljenja
320

Snoop više nije Dogg, već Lion

Klix.ba
Snoop Dogg (Foto: AFP)
Snoop Dogg (Foto: AFP)
Reper Snoop Dogg, čije je pravo ime Calvin Cordozar Broadus Jr, je oficijelno promijenio svoje umjetničko ime u Snoop Lion.

Reper kaže da je tokom putovanja na Jamajku doživio duhovno i umjetničko prosvjetljenje te da mu je novo ime dao rastafarijanski svećenik.

"Želio sam pokopati Snoop Dogga i postati Snoop Lion. Toga nisam bio svjestan dok nisam posjetio hram, gdje me viši svećenik pitao kako se zovem. Rekao sam mu da se zovem Snoop Dogg. On me pogledao i rekao, 'Više ne. Ti si svjetlost, ti si lav.' Od tog trenutka sam počeo da shvatam zašto sam tu", kazao je Snoop.

Četrdesetogodišnji reper je rekao da će kao rezultat njegove reinkarnacije, njegov novi album biti reggae, jer mu repanje više ne predstavlja izazov.

"Dođete do tačke kada znate da ste uradili sve, ili da nema još mnogo toga što možete uraditi. Ovo je za mene novo rođenje. Uz dužno poštovanje prema drugim reperima, niko od njih mi nije dorastao kada je repanje u pitanju. Osvojio sam sve moguće nagrade. Svi me zovu 'Ujak Snoop'. Kada vas počnu zvati 'ujak' vrijeme je da nađete neku drugu zanimaciju. Želim se ponovo osjećati kao dijete", rekao je Snoop.