Showbiz
0

Snoop Doggu zabranjen ulazak u Australiju

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Poznatom reperu Snoop Doggu nije dopušten ulazak u Australiju zbog njegovog kriminalnog ponašanja. Ovo je drugi put ove godine da ovom muzičaru zabrane ulazak u neku zemlju.

Snoop Dogg, koji se pravim imenom zove Cordozar Calvin Broadus Jr., namjeravao je ove sedmice doći u Sydney kako bi moderirao "MTV Australia Video Music Awards".

Ministar odjela za imigraciona pitanja u Australiji, Kevin Andrews rekao je da je Snoopov zahtjev za vizu odbijen zbog stalnih kriminalnih prijestupa ovog muzičara.

"On nije jedan od onih momaka kakve želimo u svojoj državi", naglasio je Andrews.

Snoop Dogg može u roku od 28 dana podnijeti žalbu na ovu odluku.

Ovoga mjeseca Snoop je osuđen na pet godina uvjetne kazne i 800 sati dobrotvornog rada zbog posjedovanja oružja i droga.

Već 1996. godine Snoop je bio osumnjičen za umiješanost u ubistvo jednog pripadnika ulične bande koji je ubijen iz automobila u kojem je Snoop bio. Tada je reper proglašen nevinim.

Tokom posljednjeg boravka u Australiji u februaru ove godine, Snoop je prekoračio svoju vizu za dva dana i tada je, prema Andrewsovim riječima dobio zvanično upozorenje.

U martu ove godine, Snoop i njegov kolega Sean "Diddy" Combs, morali su otkazati turneju po Velikoj Britaniji jer Snoopu nije odobrena viza.