Showbiz
0

Sneijder se oženio glumicom Cabau

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
I Wesley Sneijder, 26-godišni holandski nogometni reprezentativac i član milanskog Intera, u subotu je uplovio u bračne vode. Sudbonosno da je rekao Yolanthi Cabau.

Nakon fantastične klupske sezone, u kojoj je s Interom osvojio tri naslova pobjednika (Serie A, talijanski Kup i Liga prvaka), te srebrne medalje s Holandijom na Svjetskom prvenstvu na jugu Afrike, Sneijder je ostvario i veliku ličnu "pobjedu".

Nakon što su u petak mladenci slavili u uskom porodičnom krugu, prava fešta je uslijedila u subotu u srednjovjekovnom selu Castel Monastero, smještenom na brežuljku nedaleko od Siene, koje je pretvoreno u luskuzni resort. Sneijder je, inače, atraktivnu holandsku glumicu i model Yolanthe Cabau zaprosio prije sedam mjeseci na letu za Dubai.

"Predivan je dan i ushićen sam mjestom koje smo odabrali. Ovdje, u Sieni, sam prije nekoliko sedmica proslavio naslov prvaka Italije, a sada uživam u najsretnijem danu kada smo u pitanju moja draga supruga i ja", rekao je Sneijder.

Mnogo je poznatih zvanica bilo na slavlju. Od holandskih reprezentativaca tamo su se pojavili Arjen Robben, Dirk Kuyt i Robin van Persie, kao i veliki broj saigrača iz Intera. Došao je na svadbu i vlasnik Intera Massimo Moratti, te poznati glumac George Clooney skupa sa suprugom Elisabettom Canalis.