Showbiz
0

Slika Angeline Jolie kao Djevice Marije uzbunila američku javnost

Sarajevo-x.com
Kontroverzna američka slikarica Kate Kretz, intrigirana ljudskom opsesijom slavnim osobama, uzbunila je američku javnost slikom koja prikazuje glumicu Angelinu Jolie kao Djevicu Mariju kako lebdi na oblacima.

Kate Kretz bavi se slikanjem već 20 godina, ali nijedan njen rad nije pobudio pažnju javnosti kao ova slika. Neobični portret izložen je u umjetničkoj galeriji u Miamiju, a prodaje se za 50.000 dolara.

Od predstavljanja slike javnosti, brojne web stranice i blogovi su je komentarisali, a broj posjeta na blogu Kate Kretz skočio je sa 30 na 15.000 u jednom danu.

“Moja namjera je bila da natjeram ljude da se zamisle nad sobom i onim što obožavaju.”, izjavila je Kretz u telefonskom intervjuu. “Nisam mogla pretpostaviti da će toliko ljudi postavljati pitanja i razmišljati o slici.”

Slika, urađena akrilnim i uljanim bojama, prikazuje anđeosku Jolie na oblacima sa kćerkom Shiloh u rukama, i Maddoxom i Zaharom koji stoje uz nju. Ispod njih se nalazi blagajna u Wal-Martu, poznatom američkom lancu prodavnica.