Sve spremno za veliki događaj
0

VIDEO / Slavni gosti na kraljevskom vjenčanju u Monacu

Sarajevo-x.com
Najbogatiji čovjek u Francuskoj, afrički princ, te glumac koji je utjelovio Jamesa Bonda samo su neka od imena na listi zvanica kraljevskog vjenčanja u Monacu.

Željno iščekivano vjenčanje između princa Alberta i njegove izabranice, plivačice iz Južne Afrike, Charlene Wittstock prvo je u kraljevini Monaco nakon 1956. kada je Albertov otac, pokojni princ Ranieri oženio holivudsku ikonu Grace Kelly.

Iako Albert već gazi pedesete i ima dvoje vanbračne djece, ovo mu je prvi brak. Njegov status zakletog neženje zabrinjavao je mnoge u kraljevini poznatoj po glamuru, malim porezima i luksuznim kazinima.

Iako se lista slavnih gostiju drži u tajnosti iz sigurnosnih razloga, objavljene su biografije nekih od njih.

Među najzvučnijim imenima su glumac Roger Moore, modni kreatori Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli i Giorgio Armani, čiji potpis stoji na vjenčanici buduće princeze.

Očekuje se dolazak modela Naomi Campbell i Karoline Kurkove, a šuška se da će članovi kraljevskih porodica Španije i Švedske, također, biti među gostima, međutim to još nije potvrđeno.

Neće izostati ni brojni sportisti, a na listi je i Nadia Comaneci, bivša rumunska gimnastičarka koja je 1976. godine osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i tako stekla svjetsku slavu.

Svadbeno slavlje već je počelo u četvrtak koncertom grupe "The Eagles" koji je na stadionu u Monacu okupio hiljade obožavatelja, a prisustvovali su mu i budući mladenci. U petak je predviđena građanska ceremonija, dok je vjersko vjenčanje zakazano za subotu u palači Renaissance, koja je dom monegaškoj kraljevskoj porodici stoljećima.

Wittstock je rođena u Zimbabveu, a takmičila se za Južnoafričku Republiku na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Dvije godine kasnije osvojila je tri zlatne medalje na plivačkom Svjetskom kupu. Alberta je upoznala na pličakom mitingu u Monacu 2000. godine od kada se povremeno pojuavljuje u njegovom društvu.

Mlađa je od njega 20 godina.