Showbiz
0

Slavne ličnosti koje su završile iza rešetaka

Sarajevo-x.com
Iako bogati i slavni glumci i pjevači na prvi pogled imaju savršene živote, nije uvijek tako. Mnoge poznate osobe često zakorače 's one strane zakona', a američki blogeri su odabrali najinteresantnijih deset.
  1. Robert Downey Jr., u svojim 'teškim godinama' glumac je bio uhapšen više puta. Od vožnje u pijanom stanju do posjedovanja heroina, kokaina, te nezakonitog oružja, Robert Downey Jr optužen je za niz prijestupa i osuđen na tri godine uslovne kazne. Kaznu je prekršio, pa je šest mjeseci proveo u kalifornijskom zatvoru Corcoran.
  1. 50 Cent, reper je u periodu od svoje 19. godine do danas bio uhapšen više puta. Vrhunac njegovog nasilničkog ponašanja se desio na jednom od njegovih koncerata 2004. godine. Naime, neko od prisutnih je na pozornicu bacio flašu vode, što je repera toliko razbjesnilo da je skočio sa pozornice i počeo udarati fanove.
  1. Hugh Grant, britanski glumac šokirao je javnost kad je 1995. uhvaćen u autu s prostitutkom Divine Brown u trenutku dok ga je dotična oralno zadovoljavala. Glumac je dobio dvije godine uslovno, a zbog nemilog događaja propale su mu zaruke s zanosnom Liz Hurley.
  1. Lil'Kim , 2004. godine mlada reperica je osuđena zbog zavjere i skrivanja svjedoka pucnjave između dvije reperske bande, te laganja poroti. U zatvoru je provela deset mjeseci.
  1. James Brown, pokojni majstor soul muzike, 1988. je osuđen na šest godina zatvora zbog niza prekršaja, tučnjave, posjedovanja droge. U zatvoru je proveo tri godine.
  1. Steve O, kontroverzni mazohista iz Jackass ekipe uhapšen je zbog opscenog ponašanja i napada na jednog statista kojem je razbio glavu. Steve je osuđen na uslovnu kaznu u trajanju od godine dana.
  1. Paris Hilton, iako bogata nasljednica, provela je 22 dana u zatvoru zbog vožnje u pijanom stanju i prekoračenja brzine, te zbog vožnje bez vozačke dozvole.

8. Quentin Tarantino, danas slavni reditelj je jednom proveo sedam dana u zatvoru jer nije plaćao parking. Tad siromašan i nepoznat, Tarantino nije imao potrebnih 7.000 dolara te je morao kaznu 'odraditi' iza rešetaka.

9. Princeza Anne, jedini član kraljevske porodice koja ima kriminalni dosje jer je njen pas napao dvoje djece. Princeza se izvukla plativši kaznu.

  1. Tim Allen, američki glumac proveo je neko vrijeme u zatvoru zbog dilanja kokaina 1979. godine, što je godinama uspješno krio.Tek je 1991. priznao da ima kriminalni dosje.