Showbiz
4

Sir Elton John: Sretan sam što sam živ

Klix.ba
Sir Elton John
Sir Elton John
Britanska pop zvijezda Elton John izjavio je kako je "sretan što je živ", nakon što mu je dijagnosticirana upala slijepog crijeva.

Pjevač je za The Sun ispričao kako je 10 koncerata u okviru svoje evropske turneje odradio u agoniji, prije nego se obratio ljekarima.

"Bila je to tempirana bomba. Pretpostavljam da sam mogao umrijeti u svakom trenu", rekao je John.

Sudeći prema njegovoj zvaničnoj web-stranici, John intenzivno prima antibiotike i ubrzo bi se trebao operisati. Zbog operacije je morao odgoditi čitav niz nastupa na ljetnim festivalima, uključujući i koncerte u Italiji i Njemačkoj te koncert u Londonskom Hyde Parku.

Johnov glasnogovornik je naveo kako je dijagnoza uspostavljena nakon čitavog niza pretraga njegovog medicinskog tima. Potvrdio je kako se pjevač neće vratiti na turneju sve dok se potpuno ne oporavi od operacije.

"Elton je nevjerovatno razočaran što je morao odgoditi turneju. To što je napravio nadljudske napore i nastavio pjevati uprkos bolesti samo potvrđuje njegovu posvećenost evropskim fanovima. On jedva čeka da se vrati u formu i nastavi turneju početkom septembra", rekao je glasnogovornik.