Pjevačica očajna i depresivna
0

VIDEO / Sinead O'Connor objavila na internetu da će se ubiti

Sarajevo-x.com
Sinead O'Connor prije dva mjeseca na koncertu
Sinead O'Connor prije dva mjeseca na koncertu
Policija u četvrtak naveče poput munje dojurila u kuću nekada popularne irske pjevačice Sinead O'Connor, nakon što je ona na internetu objelodanila da ima sucidne namjere.

Kako piše irski Herald, 44-godišnja majka četvero djece O'Connor je na internetu objavila nekoliko poruka, koje su otkrile njeno krhko psihičko stanje.

"Voljela bih da sam mrtva sada. Nema nade. U svakom slučaju, ako neko zna na koji način da se ubijem, a da moja djeca ne znaju da sam to sama uradila, molim vas recite mi", napisala je O'Connor.

Nedugo poslije toga su uslijedile još dvije poruke: "Želim ići na nebo tako žarko. Već godinama" i "Ali, ja ne želim napustiti svoju djecu. Također, ako bi mogla umrijeti da oni ne znaju da sam sama sebi oduzela život, onda bih rado umrla", napisala je nekada popularna pjevačica.

O'Connor je u julu podvrgnuta izrugivanju u medijima nakon što je na internetu objavila "zahtjev za intimno druženje s muškarcima". Neki od tih postova su bili zapanjujuće eksplicitni. Naime, O'Connor je već duže vrijeme u depresiji, od njenog razvoda u aprilu, a zbog toga pije i lijekove.

Nakon ovog "oglasa" pjevačica je napisala da će "razmotriti doslovno svaku prijavu" i da, po mogućnosti, njen "novi prijatelj mora biti slijep da misli da je prekrasna".

"On mora biti dlakav, ne treba se zvati Nigel i mora živjeti u Irskoj, ali me ne zanima i ako je sa planete Zog", napisala je tada O'Connor.

Inače, ona je svjetsku slavu stekla pjesmom "Nothing Compares To You". Poznata je i kao veliki protivnik katoličke crkve, a jednom prilikom je na jednoj TV stranici u SAD-u pocijepala fotografiju pape Ivana Pavla II.