Pjevač ne priznaje sina
0

Sin Toma Jonesa: Postao sam beskućnik jer me otac nikada nije priznao

Klix.ba
Jonathan Berkery
Jonathan Berkery
Vanbračni sin popularnog pjevača Toma Jonesa živio je kao narkoman i beskućnik, a danas za to najviše krivi svoga oca koji ga je potpuno zanemario i čiju podršku nikada nije imao.

Jonathan Berkery (24) još uvijek čeka da vidi oca, koji je imao trodnevnu aferu sa Jonathanovom majkom Katherine. Jonathan, koji koristi ime Jon Jones, spavao je na klupama i u automobilima te bio beskućnik više od dvije godine, nakon što se kao tinejdžer sprijateljio sa ljudima koji su koristili i prodavali drogu. Za sve to optužuje svoga oca. "Dugo to nisam shvatao, ali sada znam da sam bio ljuti klinac koji je vapio za ocem. On nikada nije htio priznati moje postojanje", kazao je Jonathan, prenosi Daily Mail.

Jonathanova majka Katherine, koja je bila model, zatrudnjela je sa 24 godine, nakon trodnevne afere sa Tomom Jonesom, koji je tada imao 47 godina. Bila je prisiljena tužiti pjevača koji je tek nakon sudske odluke morao plaćati oko 2.000 eura alimentacije mjesečno, nakon što su DNK testovi pokazali da je otac. Međutim, iako je pjevač ispunio svoje finansijske obaveze, on je odbio pružiti emocionalnu podršku Jonathanu Berkeryju i njegovoj majci. Jonathan kaže da ga otac nikada nije nazvao telefonom niti mu poslao čestitku za rođendan, što je, kaže, uništilo njegov život. "Bio sam veoma ljut i taj bijes je stalno rastao. Sve više sam postajao buntovnik, jer sam trebao oca. Iz tih razloga sam i počeo uzimati drogu, a kasnije sam je i prodavao", kazao je Jonathan, dodajući kako ga je potom majka izbacila iz kuće te je morao živjeti na ulici.

Ipak, nakon što je bio uhapšen zbog posjedovanja droge, Jonathan je ipak otišao u ustanovu za odvikavanje te uspio u tome i izgladio odnose sa majkom, s kojom sada živi u Charlottei (SAD). Jonathan priželjkuje da uspije kao pjevač upravo prkoseći činjenici da ga otac nikada nije priznao. "Priželjkujem da se ostvarim kao pjevač i da on shvati da sam njegov sin. A onda bih učinio nešto nepristojno prema njemu. Moji su osjećaji prema njemu podijeljeni, on je moj biološki otac, ali nikada nije bio ništa više od toga. Nisam siguran da ćemo ikada izgraditi normalan odnos", rekao je Jonathan.