Višemilionska tužba
0

Sin bahreinskog kralja tuži Michaela Jacksona

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prije tri godine, kada je Michael Jackson optužen za seksualno zlostavljanje djeteta, spas je pronašao u maloj arapskoj državi Bahrein, gdje ga je ugostio sin bahreinskog kralja, šeik Abdullah Bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa. Danas ovaj šeik podiže tužbu protiv svog tadašnjeg gosta.

Višemilionska tužba protiv američke muzičke zvijezde pokrenuta je u ponedjeljak u Londonu. Jackson je optužen da nije ispoštovao stavke ugovora na koji se obavezao, saznaje Telegraph.

U toku njegovog šestomjesečnog boravka u Bahreinu 2005. godine postao je dobar prijatelj sa šeikom Abdullahom koji je dao da se Jacksonu izgradi studio i unaprijed mu platio preko 5,5 miliona eura za dva albuma, nastup i biografiju, te mu dao i automobil Rolls Royce vrijedan 212.000 eura.

Šeik sada tvrdi da je pjevač zadržao novac, ali nije ispunio svoj dio dogovora. On također ističe da je novac dat na posudbu kao pomoć pop veteranu da se izvuče iz finansijske krize.

Jackson je u svoju odbranu rekao da su to bili "pokloni" i da nikad nisu realizirali nijedan projekat.

Slučaj će se naći pred sudijom Visokog suda u Londonu gdje je obezbjeđenje spremno na eventualno pojavljivanje zvijezde.

Prošle sedmice Michael Jackson je prodao svoj ranč Neverland u Kaliforniji, a objavljeno je da je time zaradio preko 18 miliona eura.