Osjećala se neugodno
3

Sigourney Weaver ime promijenila zbog svoje visine

Klix.ba
Sigourney Weaver (Foto: AFP)
Sigourney Weaver (Foto: AFP)
Glumica Sigourney Weaver je svoje ime promijenila jer je željela nešto što će više odgovarati njenoj impozantnoj figuri.

Njeno prvo ime je bilo Susan, ali kada je počela da raste i kada je postala viša od svih svojih školskih kolega, njoj se činilo da joj ono jednostavno više ne odgovara.

Odlučila je pronaći ime koje je odgovaralo njenoj figuri i izgledu, a za Sigourney se odlučila zbog lika u romanu "The Great Gatsby" F. Scotta Fitzgeralda.

"Voljela bih da sam bolje podnosila kritike. Uvijek su mi govorili da sam previsoka. Osjećala sam se neugodno. Čak i kada mi je bilo 11 godina, djeca normalne visine su me izbjegavala. Zbog toga sam sa 13 godina ima Susan promijenila u Sigourney. Bila sam visoka 182 centimetra, a zvali su me Susie ili Sue. Bila sam previsoka za tako kratko ime. Onda sam vidjela ime Sigourney u tom romanu. Pomislila sam da ga mogu koristiti dok ne shvatim šta stvarno želim uraditi sa svojim imenom. Moja porodica se dugo šalila na moj račun zbog toga", kazala je Sigoruney za The Sun.