Showbiz
40

Serena Williams: Ne obraćam pažnju na internet "hejtere", imam pametnijeg posla

Klix.ba
Amerikanka Serena Williams i dalje je neprikosnovena vladarica teniske WTA liste. Uz Terezu Smitkovu i Madison Keys, slavna je teniserka izobrila nastup u 2. kolu US Opena, a u drugom kolu Williams će igrati protiv Kiki Bertens,

Ipak, ima onih koji smatraju da ni to nije dovoljno.

Slavna teniserka se u razgovoru za američke medije osvrnula na negativne komentare ljudi, kazavši kako ima pametnijeg posla od obraćanja pažnje na to šta na internetu govore i pišu oni koji je pokušavaju obezvrijediti.

"Volim što sam izgrađena žena, što sam snažna, moćna i predivna u isto vrijeme. U tome nema ničeg lošeg", kazala je Serena Williams za Good Morning America i dodala:

"Jako je važno gledati pozitivno na život. Fokusiranje na negativne stvari vas stvarno može unazaditi."

Williams je, baš poput i ostalih poznatih ličnosti iz svijeta sporta, bila meta okrutnih komentara na društvenim mrežama, pa je tako JK Rowling nedavno stala u njenu odbranu, iskritikovavši muškarca koji je za poznatu teniserku kazao kako je "građena poput muškarca".

"Ja nemam vremena da obraćam pažnju na negativne komentare ljudi, imam toliko toga za napraviti. Moram osvojiti Grand Slam, inspirisati ljude i to je sve zbog čega sam ja ovdje", poručila je Serena.