Showbiz
29

Selena Gomez ima lupus, pjevačica progovorila o bolesti i hemoterapiji

Klix.ba
Američka pop zvijezda Selena Gomez izašla je u javnost sa informacijama o tome kako prima hemoterapiju nakon što joj je dijagnosticirano autoimuno oboljenje lupus.
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Lupus je hronična autoimuna bolest u kojoj imunološki sistem postaje hiperaktivan i napada normalno, zdravo tkivo, što rezultira simptomima kao što su upale, otok i oštećenje zglobova, kože, bubrega, krvi, srca i pluća.

Bolest se tretira lijekovima i hemoterapijom koja za cilj ima da potisne aktivnost imunološkog sistema.

Uzrok bolesti je još uvijek nepoznat.

Pjevačica je iz istog razloga još 2013. godine otkazala koncertnu turneju u Aziji i Australiji.

Nakon toga je određeno vrijeme provela na liječenju u klinici, a mediji su pisali o tome kako se pjevačica bori sa ovisnošću o psihoaktivnim supstancama, te je to razlog zbog kojeg je otkazala svoje koncertne aktivnosti.

Selena je konačno izašla u javnost sa pravom istinom o svom stanju, a u intervjuu koji je dala za Billboard osvrnula se na tračeve i medijske navode o tome kako je vrijeme u klinici provela liječeći se od ovisnosti.

"Tako jako sam željela reći svima - ljudi, nemate pojma o tome šta se stvarno dešava. Primam hemoterapiju", i dodala kako je to bio razlog zbog kojeg se povukla iz medija sve dok ponovo nije skupila snagu i samopouzdanje da svima kaže o čemu se radi.

Gomez je kritikovala i medije koji je godinama nisu puštali na miru, povezujući je konstantno sa njenim bivšim momkom Justinom Bieberom.

"Ja sam neko ko radi od svoje sedme godine, a 17 godina sam postala ambasadorica UNICEF-a. Razočaravajuće je da sam postala meta tabloida", kazala je Gomez.

Pjevačica trenutno promoviše svoj novi album "Revival" i pojavljuje se u filmu "Hotel Transylvania 2.