Dok ne daju donaciju za Haiti
3

Sean Penn ženama poznatih predložio štrajk seksom

Klix.ba
Sean Penn i Petra Nemcova u Cannesu (Foto: AFP)
Sean Penn i Petra Nemcova u Cannesu (Foto: AFP)
Američki glumac Sean Penn optužio je novinare da su napustili Haiti nakon razornog zemljotresa koji je opustošio zemlju 2010. godine.

Penn, koji se od zemljotresa u kojem je živote izgubilo 315.000 osoba, posvetio pomaganju stotinama hiljada ljudi bez krova nad glavom, eksplodirao je u sali punoj novinara u Cannesu gdje se održava najprestižniji filmski festival na svijetu.

"Nisu se samo zvijezde Haitija sjetile na jedan dan već cijeli ***eni svijet. Svi vi!", kazao je Penn.

Glavni razlog zašto se zemlja ne oporavlja je što ostatak svijeta nije dovoljno posvećen pomaganju, smatra Penn.

Glumac je osnovao humanitarnu organizaciju za Haiti nekoliko mjeseci nakon razornog zemljotresa 12. januara 2010. godine i od tada većinu svog vremena provodi u toj zemlji.

Penn je konferenciji za novinare u Cannesu bio sa djevojkom, češkom manekenkom Petrom Nemcovom, i rediteljem Paulom Haggisom, koji su također posvećeni pomaganju Haitiju.

Oni su udružili snage s Cannes Film Festivalom i u petak veče organizirali dobrotvornu večer za prikupljane sredstava za pomoć unesrećenom stanovništvu.

Penn je na glamuroznoj zabavi uzvanicama predložio da stupe u "seks štrajk" dok god njihovi muškarci ne pristanu dati novac za Haiti.

"Želim da svaka žena u ovoj sobi, u znak solidarnosti sa ženama Haitija koje su propatile više od bilo koje žene na svijetu, kaže muškarcu koji sjedi pored nje "Neću se večeras ***ati s tobom ako ne platiš!", rekao je Penn.