Ne druži se sa zvijezdama
0

Sean Penn: Često se osramotim zbog svoje osobnosti

Klix.ba
Glumac Sean Penn često sam sebe dovede u nugodnu situaciju u javnosti, jer jednostavno ima karakter i temperament koje ne može kontrolirati.

Penn ima reputaciju holivudskog lošeg momka, 2010. godine se suočio sa optužnicom zbog napada na paparazza, a poznati su i drugi njegovi ispadi u javnosti, koji nisu bili nimalo ugodni, kao i priče o njegovom propalom braku sa Madonnom, koju je navodno i tukao.

No, nakon napada na fotografa 2010. godine Penn se nastojao držati po strani i radije se posvetio prikupljanju pomoći za Haiti, nego što je odlazio na razne prijeme i provodio vrijeme sa holivudskom elitom.

U jednom od malobrojnih istupa u medijima u posljednje vrijeme Penn je priznao da mu nije lako sa samim sobom. “Često se osramotim zbog svoje osobnosti”, rekao je Penn za američku TV emisiju Today.

Ovaj 51-godišnji glumac je priznao da se drži podalje od ostalih filmskih zvijezda i da radije upoznaje ljude izvan svog društvenog kruga ili miljea u kojem se mora kretati zbog posla.

“To je jednostavno tako, ne želim se družiti sa ljudima koje već poznajem, nastojim upoznati nove. Ne radi se o tome da sam postao asocijalan, kako se misli”, rekao je Penn.

Penn je na Filmskom festivalu u Kanu održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o Haitiju i o tome kako tamo posao još uvijek nije gotov.

“Cijeli j**** svijet se okrenuo od Haitija, a tamo posao još uvijek nije gotov. Nerviraju me i volonteri koji dođu na Haiti samo da bi stekli epitet dobrice, a ne da bi stvarno pomogli”, rekao je Penn koji je bio na rubu suza.