Tijelo zaslužno za reputaciju
2

Scarlett Johansson: Žene sa oblinama se smatraju seksualnim objektima

Klix.ba
Američka glumica Scarlett Johansson je izjavila da je njen status seksualnog simbola rezultat načina na koji se prikazuju žene sa oblinama.

Johansson je za britansko izdanje magazina Elle govorila o tome kako je njena figura zaslužna za njenu trenutnu reputaciju.

"Mislim da se bilo koja žena koja ima obline i koja obuče neku haljinu posmatra kao seksualni objekt", kazala je Johansson.

Glumica je navela i da je uprkos njenim godinama, oblik njenog tijela izazivao razne komentare u medijima od samog početka njene karijere.

"Tada mi je bilo 18 ili 19 godina. Bial sam mlada. Međutim, uvijek sam imala obline. To nam je porodična karakteristika. Bilo je dovoljno da obučem bilo kakvu večernju haljinu i da odjednom svi govore da sam jako seksipilna", rekla je Johansson.

Ova 28-godišnja glumica je govorila i o svom braku sa Ryanom Reynoldsom, koji je trajao dvije godine, od 2008. do 2010. godine. Kako kaže, uživala je u tom iskustvu, ali joj cjelokupni koncept nije bio bitan.

"Udala sam se mlada. Bilo je romantično i sviđalo mi se biti u braku. Međutim, ja smatram da za funkcionalnu vezu nije potreban brak. Više ne razmišljam o braku", dodala je Johansson.