Showbiz
0

Sarkozy odbio kazati kada se ženi

FENA
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy (52) u utorak je ozbiljno nagovijestio da će se oženiti talijanskom pjevačicom i bivšom manekenkom Carlom Bruni (40), ali je odbio kazati tačan datum kada će to biti.

Sarkozy je na konferenciji za štampu u Parizu, na kojoj je bilo oko 500 novinara, odgovario i na pitanja o romansi s Carlom Bruni nakon što je u ponedjeljak pariski dnevnik Le Journal du Dimanche objavio da će se ovaj par vjenčati vjerovatno 9. februara, samo dva mjeseca nakon što su se upoznali na jednom primanju u novembru.

"To je ozbiljno. Ali neće Le Journal du Dimanche određivati datum" vjenčanja, odgovorio je Sarkozy i dodao: "Postoji velika šansa da saznate vijest tek nakon obavljenog vjenčanja", javio je Reuters.

Sarkozyjeva veza s Carlom Bruni fascinira francuske medije otkada su fotografirani prošlog mjeseca u Disneylandu pokraj Pariza, samo nekoliko sedmica nakon što se šef francuske države razveo od svoje druge supruge Cecilije.

Bruni, kći talijanskog magnata guma, bila je 90-ih godina prošlog stoljeća jedna od vrhunskih svjetskih top modela, a zatim je počela uspješnu karijeru pjevačice.

Ona je, kako podsjeća Reuters, bila u romantičnim vezama s nekoliko "čuvenih" muškaraca, rok zvijezdama Mickom Jaggerom i Ericom Claptonom, američkim milionerom Donaldom Trumpom i nekadašnjim francuskim premijerom socijalistom Laurentom Fabiusom.

Novinare su najviše zanimali Sarkozyjevi komentari o ovoj vezi, pa se on našalio i rekao da je iznenađen što je tek drugo pitanje na konferenciji za štampu bilo: "Da li ćete se oženiti Carlom Bruni i kada?"