Pink
0

"Sarah Palin mrzi žene"

Sarajevo-x.com
Kandidatkinja za mjesto potpredsjednice SAD iz Republikanske stranke postala je svakodnevna tema u američkoj, ali i svjetskoj javnosti, pa tako i pop zvijezda Pink nije mogla a da ne prokomentariše kako Sarah Palin u njoj izaziva "pravi strah".

"Kada bih pisala pismo Sarah Palin, bilo bi tu mnogo pitanja, jer me interesuje ko je zapravo ona, zašto mrzi životinje, a svakako bih je i zamolila da mi pokaže gdje je Irak na geografskoj karti", kazala je 29-godišnja pjevačica američkim medijima.

Ono što Pink najviše plaši, kako kaže, jesu žene koje vjeruju da je izbor guvernerke Aljaske za mjesto američke potpredsjednice zapravo pobjeda feministkinja. "Ova žena mrzi žene", iskreno je prokomentarisala dobitnica prestižne muzičke nagrade Grammy, te dodala: "Sarah Palin nije feministkinja. Ona nije iz ovog vremena. Ta žena me strašno plaši".

Strastveni borac za prava životinja također je sugerirala kako bi se, osim ljudi, i druga stvorenja trebala plašiti neustrašive republikanke.

Pink je do sada uspjela prodati preko 25 miliona albuma širom svijeta, a da li će novi album "Funhouse" nadmašiti njen do sada najprodavaniji album "Missundaztood" iz 2001. godine saznaćemo uskoro, budući da peti album na tržište izlazi u oktobru ove godine.