Showbiz
0

Sahranjena glumica Natasha Richardson

Sarajevo-x.com
Tragično preminula glumica Natasha Richardson, nastradala u skijaškoj nesreći u Kanadi, sahranjena je u nedjelju nedaleko od njezinog doma u New Yorku.

Misa je održana u crkvi Saint Peter's u Millbrooku, gradiću sjeverno od New Yorka. Holivudski glumac i suprug preminule glumice, Liam Neeson, bio je pratnji svojih sinova 13-godišnjeg Michalea i 12- godišnjeg Daniela, a sahrani su prisustvovale i Vanessa Redgrave i Joely Richardson, majka i sestra preminule glumice.

Na sahranu su došli i Ralph Fienes, Alan Rickman, Laura Linney, Uma Thurman te Timothy Dalton.

Natasha Richardson umrla je u 45. godini života od posljedica povreda glave koje je zadobila za vrijeme lekcije skijanja na stazi za početnike.

Richardson je kćerka glumice Vanesse Redgrave i pokojnog režisera Tonyja Richardsona. Ona se udala za Neesona 1994., nakon što su zajednički nastupali u filmu "Nell". Slavni par ima dva sina.

Richardson je dobila nagradu Tony za najbolju glumicu 1998. godine za ulogu u mjuziklu "Cabaret". Također je glumila u mnoštvu filmova, poput "The Parent Trap" i "The Handmaid's Tale."

U januaru su Richardson i njena majka igrale ulogu majke i kćerke u koncertnoj verziji "Male noćne muzike", mjuzikla Stephena Sondheim-Hugh Wheelera, u Nokia teatru na njujorškom Times Squareu.