Los Angeles
0

Sahranjena Farah Fawcett

Sarajevo-x.com
U srijedu je u Los Angelesu održana privatna ceremonija sahrane glumici Farah Fawcett koja je prošle sedmice umrla od posljedica raka, prenose američki mediji.

Ceremoniji su prisustvovali samo najbliži prijatelji preminule glumice, te dugogodišnji partner Ryan O'Neal, sin Redmond i njen vremešni otac James Fawcett.

Na sahranu su došle i njene kolegice iz serije 'Charliejevi anđeli', Kate Jackson i Cheryl Ladd, a ceremonija je bila zatvorena za novinare i fotografe.

Farah Fawcett (62) je umrla nakon trogodišnje borbe s rakom debelog crijeva, a svoju je borbu s okrutnom bolešću prenijela i na veliko platno snimivši dokumentarni film 'Farah's Story' koji je prmijeru imao prije nekoliko mjeseci.

Farah Fawcett je rak prvi put dijagnosticiran 2006. godine, a ljekari su tad tvrdili da je bolest izlječiva, no 2007. godine stanje Farah Fawcett se naglo pogoršalo.

Glumica koja je bila seks simbol 70-ih godina umrla je samo par dana nakon što se napokon planirala vjenčati s O'Nealom (68), ljubavi svog života.