Showbiz
0

Ryan O'Neal uhapšen zbog pokušaja napada pištoljem na sina

FENA
Glumac Ryan O'Neal uhapšen je i optužen zbog prijetnji pištoljem svome starijem sinu u svojoj kući u Malibuu, saopćio je šerifov ured.

Zamjenici šerifa otišli su u subotu u 12.30 sati u dom Ryana O'Neala i utvrdili da je on napao svog sina Griffina O'Nela tokom porodične svađe, javio je Reuters.

Ryan O'Neal (65) optužen je za napad smrtonosnim oružjem i nemarno rukovanje vatrenim oružjem. On je oslobođen uz kauciju od 50.000 dolara nakon što je proveo pet sati u pritvoru.

Narednik Peter Charbonneau iz policijske stanice Lost Hills u Malibuu izjavio je da je oružje korišteno tokom svađe bio pištolj, ali da ne zna koliko je hitaca ispaljeno. Griffin O'Neal (42) nije bio povrijeđen, samo je njegova prijateljica zadobila manje ozljede, ali ne od pištolja, i pomoć joj je ukazana u bolnici.

Zastupnici Ryana O'Neala nisu bili dostiupni radi komentara. Griffin O'Neal je sin O'Neala i njegove prve supruge - Joanne Moore, i brat je glumice Tatum O'Neal.

Ryan O'Neal je bio nominovan za Oscara za najbolju ulogu u filmovima kao što su "Mjesec od papira" i "Barry Lyndon". Kasnije je radio na televiziji.

Dijagnosticiran mu je hronični, ali izlječiv oblik leukemije i prošle godine je bio predmetom vijesti kada je govorio o svojoj podršci dugogodišnjoj partnerici Farrah Fawcett u njenoj borbi protiv raka. Prošle sedmice je objavljeno da joj se rak povukao.

Kružile su glasine da otac i sin imaju neprijateljske odnose a Grifin O'Neal je u prošlosti imao probleme s konzumiranjem zabranjenih supstanci i kršenjem zakona.