Brazilac se odao porocima
0

Ronaldo puši dvije kutije cigareta dnevno

Totalsport
Ronaldo (Foto: AP)
Ronaldo (Foto: AP)
Još kada je 2008. godine povreda koljena gurnula njegovu karijeru u silaznu putanju, nekada najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldo, sakupljao je kilograme i odavao se porocima.

Fotografije Ronalda svjedočile su o zapuštenosti bivšeg napadača Barcelone, Reala, Milana, Intera... koji je nabacio teret oko struka, a u rukama mu je sve omiljeniji predmet postajala cigareta.

Nakon jedne godine i 19 dana pauze vratio se potom Ronaldo na travnjake u dresu Corinthiansa u kojem i danas, pred kraj karijere, igra. Po povratku se govorilo o mogućem pojavljivanju na južnoafričkom Svjetskom prvenstvu za što danas postoje tek male šanse. Tačnije, gotovo nikakve.

Da je sve udaljeniji od sporta i sve bliži konačnom proglašenju penzije svjedoče i napisi u njemačkom Bildu u kojem se tvrdi da Brazilac dnevno konzumira i dvije kutije cigareta dnevno.

Iako taj porok i nogomet ne idu ruku pod ruku, ne moraju i bacati sjenu na genijalnost pojedinaca. Bili su takvi i Socrates, Bobby Charlton, Johan Cruyff, Zinedine Zidane, pa i Robert Prosinečki, i to u najboljim danima karijera.

Takvi su, ipak, iza Ronalda koji s 36 godina sve više pogledava u smjeru lagodnijeg života.