Showbiz
16

Robert Downey Jr. napustio intervju zbog neugodnih pitanja

Klix.ba
Američki glumac Robert Downey Jr. napustio je intervju koji je s njim vodio novinar Krishnan Guru-Murthy nakon što su mu postavljena neugodna i lična pitanja.

Intervju je sniman u utorak u londonskom studiju televizije Channel 4, a povodom premijere filma "Avengers: Age of Ultron".

Ipak, novinar i 50-godišnji glumac našli su se u neugodnoj situaciji nakon pitanja o Downeyjevoj prošlosti, a sve je kulminiralo glumčevim napuštanjem intervjua zbog pitanja o porodici.

Guru-Murthy je zatražio od Downeyja da prokomentariše svoju izjavu iz 2010. godine koju je dao za New York Times, a vezana je za njegovo iskustvo u pritvoru.

"Ne možete sve shvatiti i postati liberal nakon što završite u zatvoru poslije niza luksuznih noći", rekao je Downey za NYT.

Nakon pitanja novinara glumac je odgovorio kako i pored dvosatne analize te rečenice ne bi bio bliže istini nego kada bi mu dao trenutni polovični odgovor. Nakon toga, Guru-Murthy je postavio pitanje u Downeyjevom ocu koje prelilo čašu.

"Izvinjavam se, ali zaista – šta ovo radimo", pitao je glumac prije nego što je ustao i napustio studio vidno uznemiren.