Showbiz
1

Ridley Scott: Znao sam za NASA-ino otkriće prije mjesec dana

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Reditelj Ridley Scott oglasio se povodom objavljivanja NASA-inog otkrića u vezi s mogućnošću postojanja vode na Marsu, rekavši kako nije previše uzbuđen jer je on to znao prije mjesec dana.

Iako je NASA pompezno objavila vijest o značajnom otkriću na Marsu, vjerujući da su na tragu otkrića vode na toj planeti, što bi značilo i eventualnu mogućnost postojanja ili razvijanja života na Marsu, Ridley Scott je kazao kako nije previše iznenađen tom informacijom.

Scott je u prethodnom periodu, radeći na svom novom filmu "The Martian", sarađivao sa NASA-om. Njegov film je priča o astronautu koji pokušava preživjeti na Marsu. Tako će i u filmu biti scene koje govore o postojanju vode na Marsu.

"Znao sam za tu vijest prije mjesec dana", izjavio je slavni reditelj.

"Kada sam bio u NASA-i pokazali su mi nove snimke. Rekli su mi da smatraju da su tamni tragovi prekriveni prašinom naznaka postojanja leda. Pitao sam da li to znači da je tamo nekada bio okean. To znači da smo mi sada ono što je Mars bio prije 750 miliona godina. Kazali su da je to dobro pitanje. Ići će tamo i istraživati", izjavio je Scott.