Skandal
0

Ricky Hatton uhvaćen u šmrkanju kokaina

Totalsport
Ricky Hatton
Ricky Hatton
Bivši svjetski bokserski prvak u lakoj-velter kategoriji Ricky Hatton (31) uhvaćen je u konzumaciji kokaina, piše News of the World.

Ostrvki tabloid News of the World donosi slike Hattona kako konzumira sedam crta bijelog praha prije dvije sedmice u jednom hotelu u Manchesteru tijekom 10-satne hedonističke alkoholne seanse. Tako se navodi da je Hatton tokom večeri popio 11 pinti Guinessa, četiri votke, dvije čaše vina i nekoliko likera Sambuci.

Navodno je događaju svjedočila i Emma Bowe, aktuelna irska seniorska bokserska prvakinja i Hattonova prijateljica, koja ga je vidjela prilikom uzimanja kokaina i u kupaonici i spavaćoj sobi.

"Govorim o ovome samo zato jer Ricky ugrožava samog sebe. Ako ovako nastavi, ubit će se. Zaista sam zabrinuta za njega, pogotovo ako se pokuša vratiti u ring kako je natuknuo. Mogao bi doživjeti srčani udar", rekla je Bowe.

Hatton je penzionisani britanski borac i bivši dvostruki svjetski prvak prema IBF i IBO lakoj-velter kategoriji, koji je u profesionalnoj karijeri na omjeru pobjeda i poraza 45-2. Nakon poraza od Filipinca Mannyja Pacquiaoa u maju 2009. godine Hatton je zamrznuo svoju karijeru, a u posljednje se vrijeme po ostrvskim medijima spominjala mogućnost njegove ponovne aktivacije.