Showbiz
82

Reper 50 Cent na sudu zbog fotografija svog bogatstva: Izjavio da je novac lažan

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Posjetite Instagram profil repera 50 Centa i pronaći ćete "moćne" fotografije na kojima je prikazano njegovo veliko, nezamislivo bogatstvo.

Postoji snimak gdje reper, pravog imena Curtis James Jackson III, ne može "pronaći" svoje noge, jer su prekrivene s brdom novčanica od 100 dolara. Postoji još jedan na kojem je 50 Cent opskrbio svoj frižider sa svežnjevima novčanica.

Posljednja fotografija ipak najviše otkriva. Jackson je, naime, podnio zahtjev za stečaj u julu prošle godine, tvrdeći da ima dugove koji iznose između deset i 50 miliona dolara, sudeći prema sudskim dokumentima. 40-godišnjak je u februaru ove godine pozvan na sud u Connecticutu, gdje se morao suočiti s činjenicama i odgovarati na pitanja sudije.

New York Times prenosi kako su Jacksonovi odgovori bili vrlo jednostavni i pomalo neočekivani.

"Gomile novca su ustvari bili rekviziti", napisao je u reper dokumentima koje je podnio sudu.

"Samo zato što sam se fotografirao u ili pored određenog automobila, nosio skupu odjeću, držao neke proizvode u rukama, sjedio pored nečega što se čini da su velike sume novca, ne znači da je to u mom vlasništvu", pojasnio je Jackson.

Reper je prva osoba koja je obznanila svoje fotografije u javnosti, pokazavši pozamašno bogatstvo. Ovakve činjenice su javna tajna u Hollywoodu, a poznati se ponekad "vade" da odjeću i nakit pozajmljuju od modnih brendova. A za raskošne automobile kažu da su ih uzeli u najam od trgovaca.

I to ne važi samo za poznate ličnosti - sve veći broj ljudi u SAD-u, danas funkcionira preko plaćanja na lizing.