Previše bolna sjećanja
0

Reg Traviss odbio ugovor za knjigu vrijedan milion funti

Sarajevo-x.com
Reg Traviss
Reg Traviss
Momak preminule britanske pjevačice Amy Winehouse, Reg Traviss, odbio je ugovor za knjigu vrijedan milion funti. Ogromnu svotu novca je mogao zaraditi da je pristao napisati memoare o vremenu koje je proveo sa Amy.

Od Travissa je zatraženo da napiše memoare o vremenu koje je proveo sa svojom djevojkom Amy Winehouse, ali je on to odbio želeći zadržati svoju privatnost, piše Daily Star Sunday.

"Reg je imao mnogo ponuda da napiše knjigu o svom životu sa Amy, ali je on odbio te ponude rekavši da je to previše bolno za njega. Svoje uspomene sa Amy želi sačuvati samo za sebe. Snimit će film u sjećanje na nju, ali se to neće dogoditi uskoro jer je prerano", izjavio je anonimni izvor.

Amy je pronađena mrtva u njenom stanu u julu. Njena smrt nije povezana sa drogom. Vjeruje se da je njen strogi režim detoksikacije prouzrokovao smrt.

Njen otac Mitch je otkrio da će objaviti knjigu na ljeto sljedeće godine, u kojoj će ispričati "nevjerovatnu priču o životu svoje kćerke". Svi prihodi od prodaje knjige "Amy, My Daughter" će biti donirani Fondaciji Amy Winehouse.

"Osjećam da trebam napisati knjigu kako bi ispričao istinitu priču o Amy. Tako ću sam sebi pomoći u oporavku. Želim i skupiti što više novca za njenu fondaciju koja pomaže bolesnoj djeci i ovisnicima o drogama", izjavio je Mitch Winehouse.