Prva bh. casting agencija
0

"Refko i Čombe" se družili i zabavljali kolege na promociji

Sarajevo-x.com
Miraj Grbić i Goran Navojec (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
U Sarajevu je u petak navečer promovirana casting agencija "Zona", prva specijalizirana agencija za zastupanje glumaca iz BiH.

kako je na promociji kazala vlasnica "Zone" Anila Gajević, snovna djelatnost agencije Zona je zastupanje bh. glumaca u filmskim i tv projektima, posredovanje između glumaca i producenata, ali i organiziranje kastinga. Pored glumaca, agencija će zastupati i pisce, među kojima je prvi poznati bh. književnik Abdulah Sidran.

Glumci koje zastupa "Zona" već glume u brojnim filmovima u inostranstvu, među kojma su "Body Complete" Lukasa Šturma u kojem je uz prelijepu tursku glumicu Asli Bayram većina glumačke postavke iz BiH, ali i hollywoodski spektakl "Mission Imposible: Ghost Protocol" u kojem glumi Miraj Grbić. Na promociji je Grbiću društvo najčešće pravio njegov kolega Goran Navojec s kojim u seriji "Lud, zbunjen, normalan" glumi u tandemu Refko i Čombe.

Promociji je prisustvovao veliki broj glumaca, reditelja i ličnosti iz javnog života BiH, program je vodila Marija Omaljev Grbić, a za muzički program bila je zadužena Lejla Jusić uz čiju je klavirsku pratnju pjevala Nela Đenisijević.