Prije 20 godina u Wellingtonu
0

Reditelj Peter Jackson tvrdi da je vidio duha

Sarajevo-x.com
Reditelj Peter Jackson izjavio je za britanske medije kako se prije 20 godina susreo s duhom.

Naime, Jackson i njegova supruga su prije dva desetljeća boravili u jednom apartmanu nasuprot Teatra Sveti James u Wellingtonu, na Novom Zelandu, kada je James ugledao duha.

"Probudio sam se jednog jutra i ugledao siluetu žene, koja je po mojim pretpostavkama imala 50 godina. Izgledala je zaista zastrašujuće. Njeno lice je izgledalo kao da vrišti. Zaista je bilo strašno! Žena je stajala pored kreveta, a zatim je prošla kroz sobu i nestala kroz zid“, kazao je reditelj 'Gospodara prstenova', Peter Jackson.

Čitava ta scena zastrašila je slavnog reditelja koji je istakao kako je nakon toga dugo vremena sjedio na krevetu razmišljajući da li je zaista vidio duha.

"U tom trenutku u sobu je ušla moja supruga, Fran. Rekao sam joj šta sam doživio, a njena prva rečenica je bila: "Jesi li i ti vidio ženu čije lice izgleda kao da vrišti?“, nastavio je Jackson dodajući da je, naime, istog duha vidjela i njegova žena.

Novozelandski reditelj je ispričao i to kako kruži priča da je nekada davno jedna žena počinila samoubistvo u Teatru Sveti James.

"Kruži legenda da se ona pojavljuje u pozorištu. Njeno lice je zaista zastrašujuće“, kazao je Jackson koji je inače 1996. godine režirao film o duhovima "The Frighteners".