Showbiz
0

Reditelj Kevin Smith izbačen iz aviona zbog debiljine

Sarajevo-x.com
Američki glumac i reditelj Kevin Smith izjavio je kako je izbačen iz aviona zbog toga što je predebeo, te nije mogao stati u jedno sjedište.

Naime, reditelj je krenuo iz Oaklanda za Burbank, avionskom kompanijom Southwest Airlines, međutim, pilot ga je izbacio, a kao razlog naveo njegovu debljinu.

"Ja sam debeo, a ako i vi izgledate poput mene zasigurno ćete biti izbačeni iz aviona kompanije Southwest Air“, napisao je Smith putem Twittera.

Kompanija Southwest izjavila je kako zbog sigurnosti putnici moraju sjesti na jedno sjedište, ili, pak, načiniti neki drugi aranžman, odnosno zakupiti dva sjedišta.

Nakon silne 'prašine' koju je Smith podigao kompanija se izvinila reditelju, putem Twittera, a zatim i putem oficijalne stranice. U izvinjenju su napisali: "Nisi baš Tihi Bob“, aludirajući na ulogu koju je Kevin igrao u nekoliko svojih filmova (Silent Bob).

Kompanija je također omogućila Smithu da uđe na nešto kasniji let, te mu dala vaučer u vrijednosti od 100 eura i još jednom se izvinila putem telefona.

Naime, i ispostavilo se da je Smith kupio dva sjedišta za let iz Oaklanda, međutim htio je 'uhvatiti' raniji let u kojem nije bilo dva slobodna mjesta, te je izbačen.

Smith je inače reditelj novog filma "Cop Out“, s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi, a neki od njegovih najpoznatijih filmova su "Clerks“ i "Chasing Amy".