Showbiz
7

Razvodi se slavna kuharica Nigella Lawson

Klix.ba
Nigella Lawson (Foto: AFP)
Nigella Lawson (Foto: AFP)
Poznata britanska kuharica Nigella Lawson i njen suprug, kolekcionar Charles Saatchi dogovorili su da će se razvesti, a da pritom jedno od drugog neće tražiti nikakav novac.

Cilj im je da njihov brak što prije bude okončan i da ta procedura prođe glatko.

Do razvoda je došlo nakon što je 53-godišnja Lawson prošlog mjeseca svog 70-godišnjeg supruga prijavila zbog nasilja u porodici, a pojavile su se i fotografije na kojoj je davi dok sjede u jednom londonskom restoranu.

Par multimilionera u zajedničkom saopćenju za javnost obznanio je da će se sporazumno razići te da će prva faza razvoda biti gotova već 31. jula.

Nigella je angažovala Fionu Shackleton, advokaticu koja je zastupala princa Charlesa i Paula McCartneya, dok Saatchi zastupa sam sebe.

"Obje strane javnosti bi bile zahvalne na poštivanju njihove privatnosti i privatnosti njihove djece u ovom teškom periodu", naveli su u izjavi.

Saatchi je već u junu izrazio želju da okonča deset godina dug brak, i to samo nekoliko dana nakon što je prijavljen policiji zbog nasilja. Pravdajući se za nastale fotografije, rekao je da je to bio samo trenutak čarke. Ipak, Lawson je nakon toga napustila njihov zajednički dom.

Kćerka bivšeg britanskog ministra finansija Nigela Lawsona, poznata kao spisateljica i TV voditeljica, ali i po svom koketnom pristupu kuhanju, za Saatchija se udala 2003. godine. Nigella ima dvoje djece iz prethodnog braka sa novinarom Johnom Diamondom, koji je 2001. umro od karcinoma. Saatchi iz prethodnog braka ima jednu kćerku.

On je kao razlog razvoda naveo to što ga supruga nije željela braniti u javnosti nakon što su objavljene sporne fotografije.